Totalt antall sidevisninger

mandag 30. mars 2009

Tekster til å bli målløs av - musikk for hjerter

Sånn ser det ut når man spiller med hjertet...(Foto:Erik Jenssen)
Sist fredag hadde jeg en stor konsertopplevelse. Og da mener jeg VIRKELIG STOR.
Jeg har lenge digget VAMP. Jeg har lenge hørt på Vidar Johnsens og Peter Nordbergs første cd.
Den kom i fjor, og har gått seg varm i cd-spilleren vår i lang tid. Plutselig så kom de hit, til Sortland. Til Stedet. Og vi kom dit. For å oppleve det som ble annonsert som Vårens konsertopplevelse. Det var ikke uten grunn, nei. De har dessuten gitt ut ny cd sammen, i år.
Vi som var der ble vitne til at tre menn, ja for de hadde en meget dyktig trommeslager med seg, Rune Arnesen. Ja tre menn løftet musikken til himmels. Sammen. Tenk dere bare, at to flotte menn sitter på hver sin krakk med traktorsko på føttene, ikke pynta, bare helt seg selv, med hver sin gitar, og hver sin stemme. Og de synger inderlig - på hvert sitt språk. Tenk å høre noen som synger norsk og svensk, samtidig, for en duett!Oh milde. Det er egentlig vanskelig å gjenfortelle en slik stemning. Men definisjonen av svorsk har fått en ny mening.
Det er stort. For det oppstår magi når to mennesker -eller flere - går sammen og løfter hverandre opp, når de med hjertet gjør det de virkelig vil. Det er et fantastisk skue, og surrer rundt både på netthinna, i cd-spilleren og på youtube. Går du inn på
www.youtube.com/watch?v=zUrg_tzLfr8&feature=related
www.myspace/vidarjohnsen eller
www.myspace/peter Nordberg - ja da kan du selv lytte og bedømme. Men det blir selvsagt aldri helt det samme som å være på konsert.
(Marianne Lovise, konsertdigger)

Ingen kommentarer: