Totalt antall sidevisninger

mandag 30. mars 2009

Egentlig e klokka berre ti på halv ti nu...


Gjentagelser. Det er mange ting i livet som gjentar seg, som bare surrer rundt i sirkler. Ting man opplever gang på gang på gang på gang. Det er noe trygt med gjentagelser også. Det man har erfart før er ikke farlig.
Nå er vi fått sommartider. Hej, Hej! Ja, alle sammen har vi fått sommertid. Vi har stilt klokka MOT sommarn - og fått tildelt lange, lyse kvelder. Så får det heller bare være litt mørkt på morran, det varer ikke lenge før det er heldøgnslyst her oppe i Vesterålen.
Men altså, klokka. Vi stiller klokka. Og det samme gjentar seg - hvert bidige år. Noen - inkludert meg selv - må både tenke og si: "Ja, egentli e ho berre ti nu (ho, det er klokka det, her nord)".
Det sier vi, enda det vi ser er at klokka er blitt elleve. Sånn holder vi på noen dager.
For oss med unger som våkner grytidlig er det deilig, psykologisk deilig, etter noen dager å si: "Tenk, i dag sov ho te sju" (istedenfor seks, det er grygrytidlig).
Hvert år i mars "mister" vi en time av siste helga i mars. Vi venner oss fort til det, det er ikke det.
Men det er noe med det. Gjentagelser. Men en ting er godt å vite. Nå er det sommertid, helt på ordentlig. Snart. Det skal bare snø litt først. Reinene skal bare kalve litt først (reinkalvria). Og så skal vi ha litt regn og vind og sånn, så vi får grønne marker. Og vips, så er det vår - et par dager - før sommeren kommer - grønn og plustelig.
Godnatt, god vårnatt fra Marianne -som gjentar seg selv.... Nu e klokka EGENTLIG bare halv ti på kvelden. Og likevel er jeg trøtt - hva skjer???

Ingen kommentarer: