Totalt antall sidevisninger

onsdag 6. mai 2009

Mer om poiKjære dere. Jeg syns poi er kult.

Når jeg poier, blir jeg glad. Rett og slett. Det er som om det blir lett rundt meg. Og så gir det en fantastisk koordinasjon i kroppen og balanse mellom hjernehalvdelene. Å poie er lett å lære når jeg bare skrur av hodet og lar kroppen få lov å gjøre det. Kul opplevelse.
.
I gamledager poiet de for å skremme bort onde ånder. De brukte ild. Har du lyst til å se, kan du bla tilbake til 23.april og se videolinkene "Freestyle firepoi" (fristil ildpoi) og maorier som poier med sine dusker i snorer. På andre typer poi, er det påsydd sløyfer som imiterer ilden. Vakkert å se på.

Av og til syr jeg slike poier med sløyfer og pyntebånd på. Riktig sånne stas- og festpoier. Det har jeg lært av ei venninne som heter Anne-Lise. Det er forresten hun som er på bildene idag med poiene sine. Hun lager poikurs i Oslo-området. Se http://www.joypoi.com/ for flere bilder og info.

Og så har jeg kjøpt inn ferdigproduserte treningspoier, både fra "Home of Poi" og fra svenske "Salza". En type poi kan jeg trene ildpoi med. De har mer tyngde og ildfaste materialer i seg. Og så noen enkle poier til å øve inn nye triks med, som ei lang strømpe med en tennisball inni. Moro!

Jeg har lyst til å poie! Har du? I sommer lager jeg poikurs på strender rundt omkring i Vesterålen. Råherlig! Har du lyst til å lære, kan du samle noen venner og ta kontakt med meg - så lager vi kurs der du er.

Eller du kan følge med på http://www.lookbeyond.no/ under knappen "Kurs" - så setter jeg opp kurs på ei strand (eller på gress) når været ser bra ut på langtidsvarselet ;o)

1 kommentar:

Anonym sa...

Heia HjerteBerthe!!! :-D
JAAAAA jeg vil være med på poiekurs!!
Uansett hvor :-D

Klemmmm fra Skyrud'a på Yttersida :-D