Totalt antall sidevisninger

tirsdag 27. januar 2009

Slank forever


”Slanket seg for Ungkaren”. ”Sjokk på badevekta”. ”Nå raser hun ned i vekt”. ”Les hva stjernene gjør for å rase ned i vekt etter fødselen!”. Snart spyr jeg av ordet slanking.

Det er ikke det at jeg ikke selv gjerne skulle ha gått ned noen kilo. Etter å ha båret fram tre barn er jeg ikke er like lett som jeg en gang var.
Men jeg følger ikke disse kurene, som forøvrig stadig bytter ingredienser. Jeg prøver å spise mest mulig sunt, går tur og trener.

”Slank og lekker” ”Trim for XL-damer”. ”Dropp frokosten – bli slank!”. Ja, folkens, dette er ekte forsidetitler fra ukeblader fra de siste ukene.
Jaså, så vi skal altså droppe frokosten nå? Vi som alltid har fått høre at det er sunt å starte dagen med frokost.


Før i tida, da var det bedre. Da visste vi at etter jul og påske kom ukebladene til å skrive om hvordan vi skulle gå ned de ekstra kiloene vi hadde pådratt oss av ribbe, marsipan og andre godsaker. Da var det forsidestoff. Og vi kunne til og med synes det var greit å lese litt og bli påminnet om at det nå var lurt å holde seg til salat og den slags. Eller få repetert at meloner og agurker inneholder lite kalorier.
Det er ikke det at det ikke kan være et og annet fornuftig å lære av slankeråd. Gode råd kan godt være gode, noen ganger.

Men nå til dags, nå flyter slankenyheter fritt som fanden, og utgjør et konstant mas på våre netthinner og i våre øreganger.
Er det ingen som tenker på hva som skjer med unger og tenåringer hvis vi maser for mye på dem om alt mulig? Jo,de hører ikke etter! De svarer ja og ha, men aner ikke hva vi har sagt.
Slik er det for øvrig med gubber og menn også. Vi kvinner kakler og kveder om det ene og det andre som de må huske å handle eller gjøre.
Vi ser at de nikker og svarer og smiler til og med, for etterpå å spørre: Hva var det egentlig du sa???

Slik har det blitt med meg og slankestoffet nå. Jeg har fått SLANKEFILTER, og verken appelsinhud eller gulrøtter trenger gjennom.

Men av hensyn til teksten blar jeg videre i min bunke blader. ”Kle deg SLANK!”
Aha!
Ok, hvis det virkelig er sant at vi kan kle oss slank, hvorfor trenger de da å skrive om Anna som slanket seg 90 kilo i neste nummer? Kunne hun ikke bare kle seg slank, hun også?

Nederst i min bunke ukeblader dukker verdens beste forside dukker opp. ”SLANK for alltid”.

Endelig! Gåten er løst. Noen har funnet oppskriften på hvordan vi skal bli slanke for alltid. Det er bare en bekymring ved denne nyheten.

Hva i all verden skal ukebladene skrive om nå da?
-Marianne, i stadig undring...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Heia
Kor kreativ og spenstig dåkker e;-) Alltid godt å "roale" inn i nye prosjekter som kreative personer ønsker å dele med andre, og si til andre;-)
Keep on.

Bø Retro sa...

Heia
Så bra;-) Alltid flott å "roale" inn på nmyskapninger som kreative og dyktige personer jobbbe med;-)
Keep on the good work

Bø Retro sa...

Heia;-)
Så flott. Alltid artig å lelse det som kreative og dyktige damer produserer. Herlig;-) Kepp on the good work-)

Marianne Lovise Strand sa...

Tusen takk, Heidi:) Inspirerende og gode ord.