Totalt antall sidevisninger

tirsdag 17. mars 2009

Om følelser og sånn

(Foto:Marianne Lovise Strand)
Følelser. Det eneste sikre er at følelser skifter, uavlatelig. De svinger. Bølger seg.
Er du like trist som Tussi i Hundremeterskogen en dag, ja så uendelig trist og sorry at du føler at ikke at du aldri noensinne kan bli glad igjen? Da er det godt å være bevisst på at den triste følelsen ikke kommer til å vare for alltid. Det kan ta oss noen år av livet å finne ut sånt, men sant er det. Helt, helt sant.
Derfor, når slike stunder eller dager kommer, prøver jeg alltid å tenkte "Jaja, sånn er det nå, men sikkert ikke i morgen og i hverfall ikke overmorgen".
Og sånn er det med lykke og glede også. Den følelsen må man bare nyte som et digert drops, når den er der. Øyeblikk med glede. De kommer, og da må du bare knuge dem til ditt bryst.
Noen av oss er ekstra følsomme. Finjusterte. Så sensitiv at noen ganger kan en skjev kommentar, et ubehagelig kroppspråk, en dårlig nyhet sende dagen litt ut på glarholka.
Det fine med å være slik er at man opplever de gode tingene i livet enda sterkere.
Da jeg var lita ble jeg ofte kalt nærtagende. Jeg opplevde det nok som et negativt ord, en negativ egenskap. Følsom er mye bedre ord, ikke sant? Sensitiv. Følsom.
Uansett hvordan vi er, om vi er sånn at vi ser ut til å tåle alt eller er overfølsom, så skal vi respektere at det med følelser faktisk er forskjellig. Hvordan skulle det blitt om vi alle var like forresten?
(Marianne Lovise Strand)

Ingen kommentarer: