Totalt antall sidevisninger

fredag 20. november 2009

En ettermiddagsfundering med utropstegn

En fargerik ettermiddag i november funderer jeg fortsatt på hvordan en hel nasjon kan løpe skoene av seg for en stakkars influensa. Sååå mye spalteplass. Sååå mange nyheter rundt svineriet. Er det virkelig nødvendig?

Har vi mennesker fjernet oss så langt fra det ekte livet, at vi trenger en media-hauset og pengestyrt influensa for at vi skal kjenne at vi er til?

Hvor mange av dere som er utenfor risikosonen har tatt vaksinen? Ingen? Det var jamen bra, må jeg si! ;o)

Jeg spurte forsiktig en som kan medisin, og vedkommende mente at det totalt sett var mange ganger større mulighet til å dø av en vanlig influensa enn dette svinehysteriet. Og at den informasjon som spres i media, hverken er nøktern eller gir særlig rom for valg.

Unnskyld til alle som er i risikosone, med svakt immunforsvar etc., at jeg uttaler meg så fritt. Dere skal selvsagt gjøre det som dere vet er riktig for dere. MEN hva med alle oss andre, da?

Jeg kjenner at jeg kan bli så indignert og opprørt, at jeg kan finne på å lage sterke filmreportasjer inni hodet mitt - hvor jeg levende ser for meg at jeg saksøker media og vaksineprodusenter for skrekkpropaganda mot redde mennesker. Vanlige, snille, flinke og oppegående mennesker som ikke klarer å høre sin egen magefølelse lenger på grunn av all skrikingen aviser, TV og radio utfører.

Hvor er sakligheta? Hvor er menneskets egenvilje? Hvor er vår sunne fornuft?

Hvis media kjørte en nøktern linje, tror jeg langt færre ville bli redde og/eller sjuke. Rett og slett fordi fokuset ikke ble så stort og oppjaget.

Hver og en må selvsagt gjøre som hver og en vil. Forstå meg rett. Så skal jeg sitte her og fundere litt til, mens jeg lengter etter en bitteliten smule enkel normalitet midt oppi det hele.... fra helsemyndigheter og media.

God helse, folkens! De fleste av oss er ved god helse, og tåler en liten influensa hvis det skulle bli slik. Det går helst bare godt! :o)

2 kommentarer:

Irene Hessling sa...

H U R R A !!! Jaaaa til nyansert media og til mennesker som husker at de besitter en masse sunn fornuft og magefølelse - og BRUKER den!! Takk Berthe! PS. Og hva med å behandle fine grisene med respekt og kjærlighet, så blir det ikke noe svineinfluensa i det hele tatt (eller kugalskap, for den sakens skyld!)

Anonym sa...

Bra sagt Irene.

Jeg ønsker også å si at vi må faktisk kjempe for våre rettigheter. Jeg ønsker med dette at alle som leser denne bloggen lærer seg om H2O2.
Hvis vi ikke passer oss kommer den til å forsvinne ut av hyllene på apotekene.
H2O2 redder liv. Google it!

Snilleste hilsen fra John Arne