Totalt antall sidevisninger

lørdag 5. desember 2009

Nei, goddag, lenge siden sist! Ka du gjør førr nokka en lørdags ettermiddag? Nei, gjør og gjør. Lite, for en gangs skyld lite, og det er knalldeilig, likevel nærmer dagen seg grensa tel å være kjedelig. Leita etter nån klea i skapet som æ kunne stryke eller nokka, men de få skjorten æ stryk, støyk æ forrige gang æ hadde lite å gjøre. Og de har ikkje vært brukt sia, og det er lenge sia. Nu er ikkje nystøkne klær det æ hefte meg mest med her i verden, men, det er nu artig når de heng ferdig og slett i skapet.
Gikk ut på trappa en tur, oppdaga månen, den er merkelig nu i mørtna, det heng liksom en slags regnbue på undersida, og hadde det ikkje vært så kalt ute, og så tidlig på vintern at æ ikkje har psyka meg opp tel å hente fram varmedressen, så hadde det vært en yppelig kveld å sette på trappa i ullteppe og bevernylondress og drekke kaffe og konjakk, og sedd på månen i lamme nån, men nu blei det nu ikkje tel det da. I mett liv e det sånn at æ må gå ut på trappa førr å komme mæ i vaskekjellarn, og dermed så oppstår sånne bittesmå øyeblikk av magi, før man må sprenge ned resten av trappa før man byjnne å fryse.
Vaske klea, ja, er det ikkje en fantastisk opplevelse for å holde kjedsomheten unna, førr ei stund? Og nøttig. Veldig nøttig. Og så er det artig å snike seg videre innover kjellerromman for å se korsen det står tel med vinen! Omtrent i dissan dagan har det slutta å boble i gjærlåsen, det blir jo knallspennanes å se ka det blir slags resultat av vinhøsten! Rød er den, og laga på urmåten av hagens egen avling, midt i Harstad. Vinhage, det er tingen!
Nei, nu er æ ferdig med å snakke med mæ sjøl. Av og tel er en sånn samtale ganske greit, så bi det i hvert fall ikkje nokka krangling.
Livet er ikkje det værste man har, sånn er det bære, god kveld!

Ingen kommentarer: