Totalt antall sidevisninger

tirsdag 16. juni 2009

Fri flyt - eller bråstopp og stillstand?

Når jeg skriver ”JA til fri flyt!”. Hva tenker du på da?

Kanskje noen tenker at: ”Ja, da skal det bli lekkert her. Tenk, hvis det ble fri flyt av søppel overalt. Eller fri flyt av rusmidler? Hele verden på skakke, liksom.”

Jeg tenker jo mer på fri flyt i livet. Sånn generelt. At livet går godt. At det skjer kule og uventede ting som er ENDA bedre enn vi kan forestille oss i fantasien vår. At livet kan være en god flyt som i ei elv. Ikke bråstopp som i en demning. Eller stillstand som i en gjørmete mudderdam, eller rundt i ring som i ei bakevje. Ei heller at livet er å svømme mot strømmen for enhver pris, selv om noen av oss ser ut til å ha det som sport i livet. Jeg tenker på det vakre og dynamiske – at vi mennesker kan la livet flyte som friskt og rent vann som renner sin naturlige vei mot havet.

La livet flyte fritt som elva, som en helt naturlig følge av tyngdekraft og vannets evne til å renne, til å bevege seg. Ikke være som en stor gråstein som bremser i elva, eller som tjukt stivt islag om vinteren. Bare flyte med, akkurat slik rent og rennende vann kan…

Som den gangen jeg hadde kjøpt rikelig med lunsjmat på en konferanse, og plutselig ble det for mye å spise. En boks med lekker salat ble til overs. Jeg spurte de som satt ved bordet, om noen kunne tenke seg salat? Ei ung jente rett overfor meg, med glassklart salatdrømmeblikk, hun ville GJERNE ha salaten, den hadde hun ønsket seg! Det morsomme var at hun var lykkelig, ikke bare for salaten, men også for at slike ting virkelig kan skje. Hun ønsket seg salat, jeg hadde èn for mye – og vips fikk vi ønskene våre oppfylt begge to. En liten enkel flyt på null komma svisj.

Ei venninne var på ferie hos familien nordpå. Da ferien nærmet seg slutten, hadde hun lyst til å være et par dager ekstra. Hun sjekket flypriser på en utsatt reise, men de var skyhøye. Ja,ja, da fikk hun vel bare reise som planlagt likevel…. Den morgenen hun kom på flyplassen, viste det seg at flyet var kansellert pga teknisk feil. De passasjerene som hadde det travelt den dagen, ble busset til nærmeste flyplass. Hun spurte om hun kunne bli booket om på et senere fly i stedet? For eksempel to dager senere? Ja, det var mannen i skranken veldig glad for at hun ville. Det lettet jo arbeidet hans. For det var vanskelig å booke om og få plass til alle i andre fly den samme dagen. Vips, så ble to ønsker oppfylt. En flott og flytende vinn-vinn situasjon.

Tror du at det er mulig at slike ting kan skje i ditt liv også? Er det mulig at det skjer ganske ofte allerede, men at vi kanskje ikke legger merke til det? Noen ganger er det nok slik at vi PRESSER ønskene våre gjennom. Selv om tida ikke er inne, eller det finnes andre og bedre løsninger som vi ikke ser akkurat der og da. Det å tillate seg sjøl å stoppe opp litt, og kjenne etter om det er flyt eller bråstopp/stillstand, er en smart måte å øke flyten i livet på.

Når det butter i mot, er det faktisk LOV å slutte å svømme mot strømmen. Sett deg heller på elvekanten en stund og finn ut hvorfor alt bremser og går så trått. Kanskje er det velvilligheten din, din sterke vilje og store ståpå-evne som overtar. At du i iveren din glemmer flyten? For jeg tør påstå at det er fri flyt i livet som er menneskets egentlige natur. Langsom eller rask flyt, spiller ingen rolle. Bare husk at alt som er stopp og stillstand, kan heldigvis settes i fri flyt igjen.

JAAA til fri flyt i livet! Hvorfor gidder vi noe annet, forresten?

Ingen kommentarer: