Totalt antall sidevisninger

tirsdag 3. februar 2009

Mamma ,mamma…

Annie Lennox synger av full hals på kjøkkenet mens etpar brød står til hevings…..Klokken er halv ni og min snart 3 årige datter er fremdeles oppe….Hun må gå på ”tikken ” å handle sier hun og triller dukkevogna inn i stua….Hun har heldigvis kviknet til etter en febernedsettende stikkpille. Det er ikke så greit med små barn og sykdom, man må liksom bare stoppe opp …..
Hun springer med raske skritt rundt omkring, hun som for en time siden bare lå helt slapp på sofaen….Ja slik er det, og slik er ofte livet. Det ene øyeblikket nede, det neste i glede .
Min ”psykolog” sier jeg må lære meg å puste riktig, noe jeg glemmer , og ofte må jeg ta meg en ekstra runde med det. Jeg innbiller meg at jeg skal bli bedre av det…
Men det var så mye jeg skulle gjøre, og det ropes mamma i flere etasjer. Oppe sitter en dataspillende tenåring på 15 som lover meg hver dag at leksene er gjort. Ikke vet jeg om det er sant, men det er i alle fall sant at han må vekkes opptil fire ganger hver morgen for å komme seg på skolen.
-Sånn går nu dagan, tenker jeg, med mye av det samme innhold, av og til lurer jeg på hvor livet egentlig ble av? Årene går bare fortere og fortere, og det kan ofte føles som om det er langt mellom de store begivenhetene, Men nettopp det…det er slik det skal være ettersom jeg forstår. Vi skal leve i nuet og bare kjenne etter hva som skjer.
I noen livsfaser skal man bare være, og når også den tiden har passert har vi faktisk lært noe av det også. Det høres merkelig ut i en tid der alt skal være så opplevelsesrikt og utviklende . Men hva er tid? Jo, det er i øyeblikket…. Ta vare på den, sjøl om den ofte virker noe triviell er der noe som kommer godt med for sjel og sinn. Hva gir ikke et lite barn på snart 3, og en tenåring på snart 16? Ikke bare bekymringer, men også en følelse av å være levende hele tiden, og å være i nuet. Er det ikke det vi skal i følge åndelig lærdom? Livet har større sammenheng enn det vi opplever, vi ser det ikke før det er gått endel år kanskje. Vi kan si til oss sjøl, jo da det var jo nødvendig der og da, jeg lærte noe om meg selv- om det å gi og få.
Hva mener du? Jo, det som er jordas viktigste kilde, Kjærlighet…..Det er jo egentlig det som er det viktigste tross alt. Det heter så fint at ”størst av alt er kjærligheten,” og det er nok noe mange glemmer i hverdagslivets jag. Takk kjære tilværelse for at jeg får lov å bare være akkurat nå, slik at jeg sammen med musikken til Annie Lennox kan kjenne på ordene ”stop the world, just shut it down….

janew