Totalt antall sidevisninger

onsdag 11. februar 2009

Hvorfor ikke investere i noen myke minutter


All forskning viser at meditasjon reduserer stress. Når du mediterer settes det i gang prosesser i kroppen som gjør deg både roligere og psykisk sterkere.
Visste du at blodtrykket senkes og kroppen slapper av på en helt spesiell måte. Og - søvnen skal visstnok bli bedre av regelmessig meditasjon.
Har ikke tid, sier du? Alle har tid. Ikke alle har like mye tid, men alle har noen meditasjonsminutter hver dag - hvis de velger det.
Noen lurer på hvordan det gjør det, hvordan mediterer man egentlig, hvordan vet man at man er kommet i den rette tilstand?
Det er ikke slik at man blir helt borte vekk når man mediterer - eller hypnotisert.
Man hører det som skjer i rommet, i skogen, i fjæra eller hvor du nå enn velger å meditere. Det kan gjøres mange steder, det er det som er så fint. Du registerer lydene rundt deg, men du trenger ikke å tenke over dem - eller ta stilling til hvorfor de er der. Så lenge du vet.
Du kan meditere alene eller sammen med noen du føler deg komfortabel sammens med.
Fellesmeditasjon kan gi ekstra gode meditasjonsopplevelser - syns noen. Andre klarer bare å gjøre det alene. Det er du som velger. Det er du som kjenner hva som er riktig for deg.
Jeg har meditert mange ganger. Naturen er et utmerket sted for meditasjon. Du kan også meditere etter musikk. Klassisk er utmerket i så måte.
Det er ikke sånn at man må meditere så og så mange minutter eller for den saks skyld timer for å oppnå effekt.
At du velger å invester i deg selv ved å tildele deg noen myke minutter, helst hver dag, ei stund der alle tanker som måtte komme bare sendes videre - akkurat der og da trenger du dem ikke. De kan du tenke videre på etterpå. Om du skal handle, den bursdagen du skal bake til og så videre og så videre. Du trenger bare å være. Glem alt du skal gjøre. Sånn er det.
Okey, er du klar?

Marianne Lovise

Ingen kommentarer: