Totalt antall sidevisninger

torsdag 11. februar 2010

Mat for mons

Apropos skreisesong. Kanskje litt for kaldt enda, men rundt omkring har de allerede begynt å henge fisk. Dette er bilder fra i fjor vår. Fulle hesjer med tørrfisk. Helt spesiell opplevelse å kjenne lukta. For meg som kommer sørfra, lukter det tradisjon. God tradisjon. Time på time med hardt arbeid på havet og med forberedelser til henging. God lukt. Eksotisk.

Ei venninne minnet meg en gang på at når det er skikkelig kaldt og det blåser, lager hengfiskene lyd mot hverandre, som et slags klokkespill - slik at når du står like ved, hører du en helt egen sang. Og står du under ei slik hesje som ovenfor, føles det som å være i en katedral.

Torskehoder henges også til tørk utover vinteren og våren. Etterhvert sendes de utenlands som delikatesse... Hver sin smak, ikke sant ;o)

Ingen kommentarer: